fbpx

Prijavi se na tečaj BODIFIT Inštruktor in postani del največje fit družine v Sloveniji. Tečaj je namenjen vsem, ki ljubijo izzive, so družabni in preizkušajo meje svojih sposobnosti ter želijo razviti svoj potencial.

Na BODIFIT tečaju dajemo velik poudarek ne samo teoretičnemu znanju, ampak je v izobraževanje vključenih tudi 45 ur praktičnega izobraževanja na BODIFIT fitnes centrih po Sloveniji. Tako boste iz prve roke in s pomočjo mentorja izvedeli, kako uspešno obravnavati stranko.

BODIFIT tečaj temelji na več kot 20-letnih mednarodnih izkušnjah in sodelovanjih z uspešnimi mednarodno priznanimi organizacijami. Tečaj predstavlja sodoben, utemeljen in strokoven način dela, ki je v skladu s sodobnimi trendi in potrebami današnjega načina življenja.

Licenca je osnova za delovanje znotraj BODIFIT programa. S pridobitvijo licence ste korak bližje temu, da se pridružite ekipi v BODIFIT centrih po vsej Sloveniji.

Tečaj je sestavljen iz osnovnega modula in poljubnih izbirnih modulov.

INŠTRUKTOR INDIVIDUALNE VADBE

Osvoji napredna znanja za tehnično pravilno izvajanje vaj, nauči se prilagajati vadbo posameznikom in se izpopolni v osebnem pristopu, ki je potreben za delo ena na ena.

Več...

 

INŠTRUKTOR SKUPINSKE VADBE

Vplivaj na življenja mnogih z varnim in učinkovitim izvajanjem vadb, ki so primerne za širok spekter ljudi.

Več...

INŠTRUKTOR PILATES VADBE

Natančno spoznaj tehnike Pilates vaj in osvoji vsa potrebna znanja za učinkovito vodenje skupinskih in individualnih Pilates vadb.

Več...

Ponosni smo, da bodo z nami največji strokovnjaki s področja fitnesa, prehrane in medicine, ki vam bodo iz prve roke predali svoje znanje in bogate izkušnje ter vas tako pripravili na nove izzive in priložnosti.

Preveri, kaj pravijo naši tečajniki.

HELENA FABJAN

Všeč mi je bilo, da so bile v vsebine tečaja vključene tudi druge teme (komunikacija, prodaja), zaradi česar sem dobila res veliko znanja ter videla določene stvari tudi z drugega zornega kota.

TINA JASENC

Tečaj za BODIFIT inštruktorja je zelo zanimiv, saj smo se naučili zelo veliko uporabnih stvari. Prisotna je velika strokovnost, vendar pa smo se ob predavanjih tudi veliko nasmejali.

MIHAEL B. KONČAR

Na tečaju BODIFIT inštruktor sem pridobil veliko pomembnih, zanimivih znanj, ki so pomembna oz. uporabna  v fitnesu in tudi v vsakdanjem življenju.

MODUL TEMELJNA ZNANJA

Temeljna teoretična znanja sestojijo iz več vsebinskih sklopov in so zasnovana tako, da na razumljiv način spoznaš teorijo in orodja, ki so predpogoj za uspešno udejstvovanje v praksi.

Izvedeli boste, zakaj mora biti izobraževanje inštruktorja vseživljenjsko, kako strokovno in učinkovito pomagati in svetovati vadečim, podrobnosti posebnega BODIFIT postopka obravnave strank (prvi posvet, zdravstveni vprašalnik, diagnostika …) in še mnogo več.
Spoznali boste temeljna področja: skelet, sklepe, mišičje in njihovo razčlenitev ter lokomotorni, dihalni, srčno-živčni ter žilni sistem. Izvedeli boste kaj je to telesna ravnina, anatomski položaj ter osnovna gibanja v sklepnih sistemih.
Govorili bomo o silah, ki delujejo v mehaniki, gibanju, navoru, vzvodu, težišču in moči. Poznavanje osnov biomehanike je pomembno predvsem zaradi preprečevanja nastanka poškodb v gibanju in pri izvajanju vaj v vadbenem programu. Govorili bomo tudi o topološki in funkcionalni delitvi mišičevja ter analizi vaj. Spoznali bomo ciklična gibanja, kardio vaje, vaje na trenažerjih in vaje s prostimi utežmi.
Podrobneje bomo govorili o temeljnih postopkih oživljanja in avtomatski zunanji defibrilaciji, spoznali najpogostejše primere izvajanja prve pomoči ter nekatera nujna bolezenska stanja pri športnih dejavnostih. Naučili se boste kako ukrepati ob poškodbah lokomotornega sistema pri športnih dejavnostih in spoznali osnove medicine športa.
Odkritost, usposobljenost, znanje, avtentičnost, navdih, poštenost … in kaj vse še »krasi« kakovostnega inštruktorja. Zakaj problemi ne obstajajo, ampak le rešitve, zakaj verjeti vase, biti optimističen in pogumen ter zakaj lahko le kot ekipa dosežemo največ?
Razčlenitev anatomije posameznih organskih sistemov: srčno-žilnega, dihalnega, živčnega in mišičnega. Podrobneje bomo govorili o prehrani in prebavi ter energijskem sistemu telesa.
Naučili se boste, kaj je športni trening kot sistem, kakšne so zakonitosti in načela, kakšen je človek v procesu športnega treniranja ter učinek sredstev in metod za spreminjanje psihomotoričnih sposobnosti, kaj so omejitveni dejavniki in učinki treninga.
Naučili se boste podrobnosti o vodeni skupinski vadbi ob glasbi, aerobnih vadbah, osnovnih klasičnih oblikah glasbe, signalizaciji, motivaciji, sestavi vadbene enote vodene fitnes vadbe. Govorili bomo o mišični moči in vzdržljivosti v vodeni vadbi, krepilnih vajah, gibljivosti, funkcionalnih vadbah v skupini, metodiki vodenih vadb, koreografiji in metodiki.
Govorili bomo o zgodovini fitnesa, osnovah bodybuildinga ter spoznali ACSM (American College of Sports Medicine), največjo organizacijo medicine, športa in vadbe na svetu. Kaj so trendi in raziskave, ki jih določajo, in kaj so pojavne oblike vadbe. Podrobneje bomo predstavili preventivo v fitnesu in kako jo prenesti v prakso.
Vsi ljudje imamo enake razvojno-gibalne mejnike, ko odraščamo. Pričnemo z nadzorom glave in vratu in se nato postopoma že kotalimo, lezemo, plazimo, klečimo, čepimo, stojimo, korakamo, hodimo, plezamo in tečemo. Že samo en izpuščen osnoven oz. primaren gibalni mejnik vodi v gibalne omejitve/disfunkcije, nepravilnosti in povzroči zamik v odraslosti oz. zrelosti popolnega gibalnega sistema. Izvorni vzorec našega funkcionalnega gibanja predstavlja osnovna mobilnost in stabilnost posameznih segmentov telesa, ki skupaj tvorijo oz. ustvarjajo gibalni vzorec. Osnovni gibalni vzorci so temelj za zahtevne gibalne veščine. Ni ideja dvigniti večje breme, ampak izboljšati gibanje in posledično dvigniti več. Usvojili boste 5 temeljnih načel sistema logistike funkcionalnega gibanja, razliko med znanjem o gibanju ter znanjem o vadbi in še več uporabnih znanj.
Podrobneje boste spoznali komunikacijo in odnos s strankami, prodajo, reševanje problemov ter mreženje in povezovanje.
Govorili bomo o osnovah prehrane, športne prehrane, skupinah hranilnih snovi ter prehranskih dopolnilih. Spoznali boste analizo prehranskih navad ter dnevnik prehrane. Kaj je športna prehrana, kakšne so smernice in kakšni so svetovni standardi.
BODIFIT programi s svojo filozofijo, zasnovo, pristopom povezujejo starodavne tehnike in moderne pristope na področju gibanja ter razumevanja in spoznavanja svojega telesa. Izvedeli boste kaj je temelj teh vadb, zakaj so odličen poligon za telo in duha, kako se nanje pripraviti in predvsem, kako kot dober inštruktor nanje pripraviti vadeče, zakaj je ključno, da vsak gib izvedejo popolno, nadzorovano in skladno z dihanjem.
Obstajajo različne metode merjenja telesne maščobe. Nekatere so preproste, nekatere so bolj kompleksne, nekatere pa zahtevajo posebno opremo. Izvedeli boste, kaj so BODIFIT testiranja in kakšne vrste metod uporabljamo pri testih, kaj je InBody diagnostično testiranje, kaj je FMS-testiranje, testiranje s pomočjo kaliperja ter meritve telesnih obsegov. Pomembno je, da inštruktor zna stranki interpretirati rezultate testiranj, jih razložiti s preprostimi, stranki razumljivimi besedami in skladno s programom treninga, ki ga bosta izvajala. Rezultati testiranj so inštruktorju osnova za načrtovanje nadaljnje vadbe s stranko. Pomenijo tudi odgovornost, saj z rezultati testiranj odgovarja stranki za svoje strokovno delo z njim.

IZBIRNI MODULI

V prenovljem programu BODIFIT tečaja ti ponujamo tri izbirne module.

Tečaj za BODIFIT inštruktorja individualne vadbe temelji na osnovnih principih BODIFIT® programa, ki so tesno povezani z osnovami tradicionalnega fitnesa in novostmi v svetu sodobnega fitnesa. Naučili se boste veščin s področja individualne fitnes vadbe – priprava osebnega programa v skladu s cilji in željami stranke ter njenimi trenutnimi sposobnostmi, spremljanje napredka in ustrezno podajanje povratnih informacij ter priprava posamezniku prilagojenega programa napredovanja. Pridobljen naziv – licenca: BODIFIT INŠTRUKTOR INDIVIDUALNE VADBE.
Naučili se boste ob glasbi in premišljenih ter dovršenih koreografijah vadeče voditi k izboljšanju ali ohranjanju vseh komponent fitnesa (aerobna vadba, mišična moč, vzdržljivost in gibljivost), ki so bistvene za vzdrževanje osnovnega ravnovesja v življenju posameznika. Naučili se boste znanj ter veščin povezanih z vadbo ob glasbi, razumevanje koncepta gibanja ob glasbi in tehnike poučevanja. Pridobljen naziv – licenca: BODIFIT INŠTRUKTOR VODENE VADBE.
Pridobili boste temeljna znanja o pilates tehniki, ki omogočajo varno in kakovostno izvajanje skupinske vadbe: anatomija, specifike gibalnih vzorcev v pilates tehniki, metodologija vodenja in podajanje verbalnih iztočnic, osnovne vaje z možnostjo nadgradnje ter ustrezne prilagoditve posameznikom. Pridobljen naziv – licenca: BODIFIT INŠTRUKTOR z MEDNARODNO LICENCO MICHAEL KING.

TERMINI IZOBRAŽEVANJA

OSNOVNI MODUL (ZAČETEK TEČAJA)10. 05. 2019 (6 vikendov do 21.6.) BODIFIT INŠTRUKTOR VODENE VADBE22. 06. 2019 (3 vikendi do 05.07.2019) BODIFIT INŠTRUKTOR PILATESA PO MICHAEL KING LICENCI24.08.2019 (3 vikendi do 13.09.2019) BODIFIT INŠTRUKTOR INDIVIDUALNE VADBE14.09.2019 (3 vikendi do 27.09.2019)

REDNA CENA

Osnovni modul +1 izbran modul 800 EUR + DDV Osnovni modul + 2 izbrana modula 1.100 EUR + DDV Osnovni modul + 3 izbrani moduli 1.400 EUR + DDV

UGODNOSTI

20 % popust za BODIFIT člane 15 % dodatni popust za BODIFIT člane z veljavno vadnino

KRAJ IZVAJANJA

BODIFIT Domžale Breznikova ulica 17 1230 Domžale

CENA VKLJUČUJE

• 3 mesečna vadnina v vseh BODIFIT centrih po Sloveniji , • 120 ur predavanj temeljnih teoretičnih in praktičnih znanj, • 46 ur predavanja na posameznem modulu, • 30 ur delovne prakse na samem delovnem mestu v enem izmed BODIFIT centrih po Sloveniji, • mentorstvo na praksi, • natisnjeno gradivo, • opravljanje izpita na izpitnem centru v Domžalah, • občasne degustacije med odmori, • BREZPLAČNO parkiranje, • BODIFIT darilo dobrodošlice.

Prijavnica Postani BODIFIT inštruktor


SrednjaVišjaVisokaUniverzitetnaOstalo


Modul individualna vadbaModul vodena vadbaModul Pilates


DANE


DANE


GotovinaPo predračunu


Podjetje Victus d.o.o. bo podatke uporabil za pošiljanje podatkov o plačilih, obveščanje o novostih in akcijah. Prosimo označite, če želite prejemati obvestila.
Strinjam se z obdelavo podatkov za namene pošiljanja e-novicStrinjam se z obdelavo podatkov za namene prilagajanja vsebine novic, tako da bodo v skladu s tem, kar me zanima

Od prejemanja novic se lahko kadarkoli odjavite. To storite tako, da kliknete na povezavo odjava, ki je vključena v vsak email, ki ga prejmete od nas, ali nas kontaktirate na akademija@bodifit.net

Za prijavo na tečaj prosimo izpolnite obrazec in kliknite na gumb POŠLJI.

Po uspešni prijavi boste na vpisan e-mail naslov prejeli vse informacije v zvezi s plačilom in podrobnosti o pričetku tečaja.

Za vse dodatne informacije nas lahko kontaktirate na akademija@bodifit.net ali na BREZPLAČNO telefonsko številko 080 13 03.