POSTANITE SAM SVOJ MEHANIK HRBTA (delavnica)

O DELAVNICI

Skrivnosti zdrave hrbtenice, ki vam jih zdravnik ni povedal  (dr. Stuart McGill)

Praktična delavnica na osnovi ene najbolj prodornih knjig, ki vam zaupa skrivnosti, kako sami postati najboljši in najbolj učinkovit mehanik lastnega hrbta! Knjiga enega najbolj priznanih strokovnjakov za hrbtenico na svetu – dr. Stuarta McGilla!

Knjigo Postani sam svoj mehanik hrbta je avtor oblikoval za vse, ki jim bolečine v hrbtenici preprečujejo normalno življenje brez bolečin. Knjiga je rezultat več desetletnega znanstvenega raziskovanja človeške hrbtenice in vzrokov bolečin, dela s pacienti ter rehabilitacij bolečin v hrbtenici. Osnovana je na trdnih znanstvenih dognanjih, ki so podkrepljeni z rezultati iz klinične prakse, tj. iz avtorjeve klinike. Njegov namen je, da se ljudje naučijo razumeti svojo bolečino in odkriti vzroke svojih bolečin – dejstvo namreč je, da lajšanje simptomov ni dolgoročna rešitev.

VSEBINA DELAVNICE

Da bo razumevanje problematike in rešitev iz knjige hitrejše, lažje, smo organizirali delavnico z bogatim praktičnim delom, s praktičnimi prikazi, vajami, nasveti, usmeritvami, kjer boste:

 • izvedeli skrivnosti zdrave hrbtenice, ki vam jih zdravnik ni povedal,
 • razumeli in znali odpraviti svoje bolečine/bolečine svojih strank,
 • usvojili znanje, kako oblikovati program vaj in gibanja čez dan, da ne dražite bolečine in telo dvignete na najvišjo raven telesnega in psihičnega zdravja.

V okviru delavnice boste soočeni tudi z najpogostejšimi miti o hrbtenici:

 • Zakaj je raztezanje pogosto škodljivo za hrbtenico?
 • Zakaj slikanje z magnetno resonanco pogosto ne pove veliko o stanju vaše hrbtenice?
 • Ali je gibanje dejansko škodljivo?
 • Resnica o koristih in škodljivosti gibanja.
 • Kako lahko sami rešimo težave v hrbtenici bolje od svojega zdravnika?

Kaj je cilj delavnice?

Usvojiti in razumeti spoznanje dr. McGilla, da specifičnih bolečin ni; vsaka bolečina ima namreč svoj vzrok in jo je mogoče odpraviti!

KDO JE PREDAVATELJ – JURE GUBANC?

 

Jure Gubanc iz kineziološkega centra KinVital sodeluje z največjim imenom s področja rehabilitacije in treninga hrbtenice – z dr. Stuartom McGillom. Prevedel in izdal je tudi njegovo knjigo “Postani sam svoj mehanik hrbta.” Ljudem z bolečinami v hrbtu vsakodnevno pomaga odpravljati bolečine, slovensko občinstvo pa uči, kako lahko sami postanejo “mehaniki” svojega hrbta.

V svojem energičnem in aktivnem predavanju bo omenil nekatere napačne predstave o hrbtenici, hkrati pa praktično predstavil in prikazal nekaj modrosti in vaj iz prej omenjene knjige.

Vsak udeleženec prejme

predstavitev knjige/ključnih in koristnih znanstvenih spoznanj

darilo

Pogosta vprašanja

 • redna: 50,00€ + DDV
 • BODIFIT člani: 40,00 € + DDV

*Znesek se poravna po prejetem predračunu in ga je treba  poravnati v predvidenem roku.

 • Število mest je omejeno.
 • Za udeležbo na delavnici je potrebno predhodno plačilo.
 • Obvezna je športna oprema, saj se boste učili izvajanja in prilagoditve vaj, odprave in umirjanja bolečine, iskanja primernih položajev in ključnega pomena primerne higiene ravnanja s hrbtenico za dolgoročno življenje brez bolečin. Blazine in ostale pripomočke priskrbimo mi.

Da, 20 % popusta za BODIFIT člane. Več o članstvu si lahko preberete na spodnji povezavi.
BODIFIT® ČLANSTVO

Samo na tem dogodku lahko izkoristite izjemno priložnost in knjigo Postani sam svoj mehanik hrbta dr. Stuarta McGilla (v slovenščini) kupite po posebni promocijski ceni – samo 20,00 EUR (redna cena knjige znaša 30,00 EUR).

Za več informacij nas lahko kontaktirate na brezplačno telefonsko številko: 080 98 89

PRIJAVNICA

Prijava je informativne narave. Po prijavi vas bomo kontaktirali in se dogovorili o podrobnostih.