LICENČNI TEČAJ FIT SPINE

KJE?

BODIFIT Mengeš, Slovenska c. 85, 1234 Mengeš

KDAJ?

20. april 2024

CENA?

Pridobitev licence 220 (+ddv); Potrjevanje licence 150 (+ddv)

Imate težave z bolečinami v hrbtenici?

Vas ovirajo bolečine v križu?

Bi radi okrepili stabilizacijske mišice in ohranili zdravo hrbtenico tudi v prihodnosti?

Imate stranke, ki tarnajo nad »težkimi rameni« in »trdim vratom«?

Se vam zdi, da se vrtite v začaranem krogu bolečin?

Če ste na vsaj eno vprašanje odgovorili z »DA«, imamo učinkovito rešitev!
Ustanovitelj in vodja BODIFIT programa, osebni trener, trener vodenih vadb in pilatesa Marko Geršak v sodelovanju z aktivom strokovnjakov Re.aktiv in doktorjem kineziologije – dr. Dejanom Kerncem pripravlja unikatno delavnico in tečaj FIT SPINE – za krepitev stabilizacijskih mišic, za razbremenitev hrbtenice in za preprečitev poškodb zaradi neprimernega obremenjevanja hrbtenice.

KAJ JE FIT SPINE?

Skoraj vsak se občasno potoži in pritožuje nad bolečinami v hrbtenici. Ti ljudje po navadi z nekaj dnevi počitka prebrodijo bolečine sami brez obravnave zdravnika ali fizioterapevta. Nekateri pa »za domov« preprosto dobijo vaje, ki bi jih morali izvajati sami. FIT SPINE je rešitev in odgovor za množico takšnih posameznikov. Vadba je namenjena vsem generacijam, kajti s takšnimi težavami se srečujejo že vsi, tj. vse generacije. Samo močne hrbtenične mišice, stabilna in gibčna hrbtenica je odgovor na to, kako preprečiti težave z njo. Po tej vadbi je vedno več povpraševanja in vedno več imamo zadovoljnih obrazov, ki redno ob vsej svoji aktivnosti in neaktivnosti skrbijo za svojo eno in edino hrbtenico.

Za vadbo FIT SPINE je izrazita prilagodljivost, uporabnost in preprostost. Namen je na čim bolj preprost način poskrbeti za dobro telesno stanje in pripravljenost posameznika v skupini »BITI FIT«.

S to zvrstjo se dotaknemo ljudi, skupin, ki po navadi niso zajeti v redno obliko kakovostne organizirane rekreacije.

[Pozor] Vadba je namenjena zdravim ljudem, ki nimajo akutnih težav z zdravjem ali z gibanjem. Z njo želimo spodbuditi veliko posameznikov, da ne glede na trenutno stanje, starost in počutje naredijo in delajo nekaj gibalno dobrega zase.

KAKO POTEKA LICENČNI TEČAJ FIT SPINE?

Vadba FIT SPINE je najboljši možen odgovor na vse večje povpraševanje po preventivi oz. na potrebe vseh, ki še nimajo resnih, kroničnih zdravstvenih težav s hrbtenico.

Raziskave kažejo, da je za stabilno in zdravo hrbtenico odgovoren predvsem stabilen trup, kar dosežemo z aktivacijo notranjih, globokih trebušnih mišic, mišic medeničnega dna in globokih hrbteničnih mišic. Za takšne vaje je potrebna naučena izolacija mišičnih skupin, ki jih želimo v vaji aktivirati.

V okviru vadbenega termina FIT SPINE se gre skozi  tri pomembne komponente vadbe, s katerimi lahko ob pravilnem in rednem izvajanju v dokaj kratkem času dosežemo občutne rezultate. Te komponente so:

 • stabilizacija trupa (trebuh in hrbet)
 • gibljivost hrbtenice
 • sprostitvene/dihalne vaje
Ostale posebnosti:
 • Vaje so skrbno načrtovane in intenzivnost se lahko spreminja in prilagaja posameznikom sproti.
 • Primerna je za vadeče vseh starosti in poteka ob tišji in umirjeni glasbi, ki omogoča posamezniku, da je kljub umirjenosti sposoben nadzorovanega gibanja in zavedanja telesa.
 • V vadbo so vključene dihalne vaje, saj le dobro predihan respiratorni sistem omogoča odstranitev negativne energije in napolnitev z novo ter posledično razbremenitev najbolj obremenjenega dela telesa – hrbtenice.
 • Rezultati po vadbi? Razgibano telo, pripravljeno na nove izzive!
 

Epidemične razsežnosti bolečin v hrbtenici

Težave bolečine hrbtenice dobivajo že epidemične razsežnosti. Po raziskavah je zelo malo ljudi po 25. letu starosti, ki še niso trpeli za bolečinami hrbtenice. Očitno mora biti nekaj hudo narobe z našim načinom življenja, gibanjem, počitkom, delom, da le 2 od 10 nimata težav s hrbtenico. Največja težava je naša kultura, ki je in ostaja sedeča kultura.

V sedečem položaju se mišice upogibalke kolka krajšajo in postanejo šibke, hrbtenične mišice se raztegnejo in postanejo šibke, vratne mišice popolnima izgubijo sorazmerje sprednjega in zadnjega dela, prsne mišice se skrajšajo in so še bolj nefunkcionalne. Na podlagi tega med vsakodnevnimi opravili izvajamo kompenzacijo pri gibanju, pomeni, da s pomočjo kolka, hrbtenice in ramenskega obroča ustvarimo epicenter sil zlasti v ledvenem delu hrbtenice, zaradi česar imajo ljudje težave predvsem v ledvenem pa tudi drugih delih hrbtenice.

Kaj torej storiti? Ker težave v hrbtenici se ne odpravijo in sanirajo same od sebe.

GIBANJE JE ŽIVLJENJE – TUDI ZA HRBTENICO!

Do večine poškodb prihaja tekom let ali desetletij. A to ne pomeni, da ne smete več dvigovati bremen ali se prepogibati. Ravno nasprotno! Hrbtenica je ustvarjena za gibanje. Le najti je treba varno mejo in jo z gibanjem ohraniti vitalno in gibljivo čim dlje.

Vsak udeleženec prejme

strokovno gradivo

potrdilo o opravljenem licenčnem tečaju

darilo

POGOJI ZA LICENCO

Pogoj za uspešno opravljen licenčni tečaj:

 • prisotnost na tečaju
 • zaključni pisni test (online, po zaključenem tečaju)
 • posnetek vadbe

Pogosta vprašanja

 • Število mest je omejeno.
 • Za udeležbo je potrebno predhodno plačilo.
 • Tečaja se lahko udeležijo tudi rekreativci in vadeči za lastno izpopolnjevanje in širjenje znanja.
 • Posamezniki v pridobivanju usposobljenosti izvajanja rekreacije, fitnesa, osebnega trenerstva lahko opravijo tečaj, vendar do ustrezne usposobljenosti ne morejo uradno izvajati inštruktorskega dela.
 • S pridobitvijo licence BODIFIT vadbenega programa lahko usposobljen trener, inštruktor izvaja program pod originalnim nazivom oz. imenom kjerkoli.
 • Opravljena licenca inštruktorju velja dve vadbeni sezoni in jo je treba po pretečenem času obnoviti. Licenca se izvaja samo enkrat na leto!

Da, 10 % popusta za BODIFIT člane. Več o članstvu si lahko preberete na spodnji povezavi.
BODIFIT® ČLANSTVO

Da, 15 % popusta ob prijavi in plačilu dveh ali več licenčnih tečajev. 

Za več informacij nas lahko kontaktirate na brezplačno telefonsko številko: 080 98 89

PRIJAVNICA

Prijava je informativne narave. Po prijavi vas bomo kontaktirali in se dogovorili o podrobnostih.