LICENČNI TEČAJ SPINNING

KJE?

BODIFIT CELJE, Mariborska cesta 119, 3000 Celje

KDAJ?

28. in 29. januar 2023

OB KATERI URI?

09.00 - 17.00

KAJ JE SPINNING®?

Spinning je vodena vadba na stacionarnih kolesih (Spinnerjih) ob spremljavi glasbe. Je načrtovan trening s skupinsko dinamiko. Kljub temu, da vadba poteka v skupini, pa je obremenitev na Spinnerju individualna glede na posameznikovo fizično pripravljenost, starost in cilj, ki si ga je posameznik zadal. Trening je zasnovan na dveh pokrajinskih reliefih, ravnina in hribi, s katerimi določamo obremenitev in tehniko kolesarjenja.
Je ciljno usmerjena vadba, ki se jo lahko obiskuje tako rekreativec kot vrhunski športnik. Ker gre v bistvu za vadbo v skupini, pa vendar individualno obremenitev. Poudarek je na intenzivnosti vadbe, ki pa si jo lahko vadeči prilagodi glede na svoje sposobnosti. Udeležujejo se ga tako moški kot ženske, ne glede na starost ali fizično pripravljenost. V času priprav se ga poslužujejo smučarji.
Prav tako je priporočljiv za ljudi s prekomerno telesno težo, saj je obremenitev na sklepe nizka in ni možnosti poškodb zaradi odvečne teže. Za rehabilitacijo po poškodbah kolenskih vezi. Za vse, ki imajo težave s sklepi in jim druge vadbe, ki zahtevajo aktivacijo spodnjega dela telesa ne ustrezajo.

Pri Spinningu ne gre samo za fizični napor, ampak tudi psihično sprostitev. Spinning® vključuje mentalni in fizični razcvet. 

Spinning® je edinstven vadbeni program, s katerim v optimalnem času naredimo največ zase. To, kar seveda v tem tempu življenja potrebujemo. 

O PREDAVATELJU

Tečaj vodi POLONA GOSAR – diplomantka Fakultete za šport. Od leta 1995 se intenzivneje posveča Spinning® programu , kot zastopnica za področje Balkana in v zadnjih 10 letih tudi, kot predavateljica (Master Inštruktor za Spinning® in SPINPower® program).

Za seboj ima preko 150 različnih delavnic in usposabljanj na katerih deli znanje s področja Spinninga, fitnes industrije in v zadnjih letih tudi treninga s power metri. Poleg Fakultete za šport ima številne certifikate iz pilates področja, je power specialist s certifikatom iz USA Olimpijskega komiteja in je certificirana NLP coachinja.

Glavna strast še vedno ostaja podajanje in navduševanje za Spinning program in podajanje znanja o tej obliki skupinske vadbe.

Lastnosti in pravila tega kompleksnega vadbenega programa se v šestnajstih urah delavnic, praktičnih vaj in prikazov predstavijo dovolj podrobno, da udeleženci, ki so že usposobljeni inštruktorji, trenerji, po tem času razumejo koncept zvrsti tako, da jo lahko začnejo sami izvajati in razvijati.

V licenčnem delu tečaja se predstavi osnovni koncept vadbe, osnovne bazične vaje in prilagoditve različnim stopnjam vadečih v skupinah.

Po opravljeni licenci lahko usposobljen inštruktor ali trener javno in v poslovne, promocijske namene uporablja ime vadbene zvrsti (logotip, grafične predloge, strokovni teksti …) in koncept vadbe, kjer koli sam izvaja vadbo. Opravljena licenca velja dve vadbeni sezoni in jo je treba po tem času obnoviti. Licenca se izvaja zgolj enkrat na leto!

V programskem dnevu se predstavi kompleksen program s točno določenim zaporedjem vaj za aktualno vadbeno obdobje. Vsako leto se lahko izvedejo do trije novi koncepti programov posamezne vadbene zvrsti. Vsak sklop vadbe je v tem delu tečaja podrobno razčlenjen, predstavljen in tehnično ter praktično izveden.

SPINNING® ZGODOVINA

Gre za izum Kalifornijskega ultra kolesarja Johnny G. (Johnny Goldberg). Goldberg je bil rojen leta 1956 v Johanesburgu v Južni Afriki in je leta 1986 izumil prvi Spinner kolo, ki ga je uporabljal za lasten trening kot pripravo na tekmovanje RAAM. V času teh priprav pa je razvil idejo in koncept treninga. V začetku 90-ih se je začela proizvodnja koles in razvoj programa, ki je danes prisoten v več kot 80 ih državah sveta in več kot »40 000« original Spinning® centrov z mednarodno licenco. V 20 letih se je program razvil po svetu in v začetku 90 ih let prišel tudi v Slovenijo.

KAJ JE SPINNING® USPOSABLJANJE?

Spinning® osnovno usposabljanje poteka 2 dni. V teh dveh dneh udeleženci prejmejo osnovna teoretična in praktična znanja, da lahko uspešno pričnejo z vodenjem Spinning treningov. V dveh dneh dosežemo 5 glavnih ciljev:

 • Pravilna nastavitev kolesa in varnost
 • Pravilen položaj na kolesu in tehnike
 • Srčni utrip in treningi
 • Oblikovanje ure (priprava treninga)
 • Praktični del, ki zajema osvajanje tehnik kolesarjenja, položaji na kolesu, hitrost pedaliranja in ritem glasbe ter poučevanje Spinning treninga.
  Po končanem usposabljanju imajo udeleženci 30 dni časa, da opravijo test (50 vprašanj).

Vsak udeleženec prejme

Spinning digitalni priročnik (v angleškem jeziku)

Potrdilo o opravljeni licenci

Pogosta vprašanja

Licenčni tečaj (pridobivanje licence): 275,00 € (+ DDV) 

 • Število mest je omejeno!
 • Za udeležbo na tečaju je potrebno predhodno plačilo tečaja.
 • Če imate merilec srčnega utripa prav tako dobrodošel,
 • Vsa kolesa imajo spd. nastavke – če imate čevlje z spd nastavki jih prinesite,
 • Na seminarju je potrebna 100 % prisotnost.

Da, 10 % popusta za BODIFIT člane. Več o članstvu si lahko preberete na spodnji povezavi.
BODIFIT® ČLANSTVO

Za več informacij nas lahko kontaktirate na brezplačno telefonsko številko: 080 98 89

PRIJAVNICA

Prijava je informativne narave. Po prijavi vas bomo kontaktirali in se dogovorili o podrobnostih.