PILATES REFORMER - fundamental

specialni modul P2

Kdaj

PRIČETEK 4. februar 2024

Kje?

BODIFIT Mengeš, Slovenska cesta 85

PILATES specialni modul (mat) in reformer v izvedbi Fuzy Pilates in BODIFIT Pilates

Tokrat vam ponujamo izjemno vadbeno poslastico, kjer bomo v dveh vikendih združili kar dva neverjetna tečaja, ki bosta navdušila pilates sladkousce!

Gabor Fuzy in Marko Geršak vas bosta popeljala na posebno vadbeno pustolovščino, ki bo zelo dinamična, raznovrstna in na najvišjem strokovnem nivoju.

Kaj je PILATES REFORMER fundamental?

Reformer je podoben in hkrati zelo drugačen od pilatesa na blazini. Izvaja se z uporabo aparatusa pilates reformer in je na splošno bolj intenziven in bolj dinamičen kot pilates na blazini, saj dodaja odpornost pilates vajam z uporabo vzmeti, ki so del naprave. Nestabilna površina omogoča intenzivnejšo uporabo stabilizacijskih mišic. Certifikat FUZY PILATES – reformer inštruktor pilatesa zajema široko paleto osnovnih in naprednih tehnik in vaj. Boljše razumevanje telesa, tehnike gibanja, razumevanja pilates principov in pomen varnostnih ukrepov. Kot certificirani napredni inštruktor pilatesa boste vešči konstruiranja in vodenja osnovnih začetnih, kot tudi mešanih skupin pilatesa.

Kaj na tečaju pridobite?

Tečaj je zasnovan tako, da ustreza individualnim potrebam vsakega udeleženca, zaradi česar je primeren tako za začetnike kot tudi za napredne vadeče.

Vključuje uporabo posebno zasnovanih pilates naprav, ki pripomorejo k boljšemu zavedanju telesa in izboljšanju telesnega gibanja. Naprave, kot je reformer, omogočajo učinkovito preventivno krepitev in rehabilitacijo po poškodbah, zlasti za kolena, kolke, ramena in hrbtenico.

V tem delu tečaja vas z izkušnjami in strokovnim znanjem pripravimo na vodenje naprednejših in zahtevnejših ur pilatesa, tako na blazini kot tudi na napravah: reformer, stol wunda, cadillac in drugo. FUZY PILATES – reformer inštruktor pilatesa zajema široko paleto osnovnih in naprednih tehnik in vaj. Boljše razumevanje telesa, tehnike gibanja, razumevanja pilates principov in pomen varnostnih ukrepov. Kot certificirani napredni inštruktor pilatesa boste vešči konstruiranja in vodenja osnovnih začetnih, kot tudi mešanih skupin pilatesa.

Kot certificirani napredni inštruktor pilatesa boste sposobni sestaviti in voditi tečaje tako za začetne kot mešane skupine. Vadečim boste znali ciljano načrtovati vadbo za izboljšanje moči, gibčnosti, prožnosti, ravnotežja in splošnega dobrega počutja.

 • PREDNOST #1

Mednarodno priznana licenca

Na tem mednarodno priznanem tečaju udeleženci preko BODIFIT licence FUZY PILATES, delajo po metodi MICHAEL KING PILATES. Ta licenca je nadaljevanje dela PILATES INSTITUTA, katerega licence smo pred leti že izvajali v Sloveniji. Znova vam omogočamo, da si za zelo ugodno ceno (v primerjavi s tujino) pridobite dragoceno znanje na mednarodno priznani stopnji licenca MK PILATES.

 • PREDNOST #2

Neprecenljive mednarodne izkušnje na dosegu roke

Predavanja bodo temeljila na več kot 20-letnih mednarodnih izkušnjah in sodelovanjih z uspešnimi mednarodno priznanimi organizacijami.

 • PREDNOST #3

Vaje in praktično učenje v pilates centru

Mentorstvo in vadba sta tečajnikom na voljo v BODIFIT pilates centrih s certificiranim kadrom. Vsak tečajnik, glede na svoj status, ima v času pridobivanja praktičnega znanja pravico do večmesečne brezplačne vadnine.

“Pilates je popolna koordinacija telesa, uma in duha.”
Joseph Pilates
utemeljitelj te učinkovite vadbe

Kaj pridobite s tečajem PILATES REFORMER?

 • Razumeti in praktično uporabljati osnovne principe in tehnike pilatesa, tako na reformerju kot tudi na blazini.
 • Oblikovati kompleksne vadbeni programe, prilagojene individualnim potrebam in telesni pripravljenosti strank.
 • Razumevanje vloge pilates inštruktorja, nudenje strokovnega vodenja in podpore strankam.
 • Poglobljeno razumeti pilates principe in jih učinkovito uporabljati.
 • Poznavanje varnostnih postopkov pri vadbi na reformerju.

KDO JE GABOR FUZY?

Gabor Fuzy je mednarodno priznan mentor MK pilatesa, ustanovitelj mreže Fuzy Pilates Studios na Madžarskem in vodja pilates studia v svojem domačem kraju.

Je tudi ustanovitelj programa BRIS (Body Re-Integration System – sistem za reintegracijo telesa, imenovan tudi »čarobni dotik«) in predavatelj tečaja NASM PES (strokovnjak za izvedbo vadb) ter vodja tečaja NASM CES (strokovnjak za korektivne vadbe).

Njegov prvi stik s pilatesom je bil po poškodbi hrbtenice, ko so mu svetovali, naj preneha s športom, a tega ni upošteval – in s pomočjo pilatesa uspešno okreval. Danes nima težav z bolečinami hrbtenice, deli pa izkušnje in dolgoletna raziskovanja in dognanja, kako uspešno premagati tovrstne bolečine!

Dela s strankami iz več kot 10 različnih športov. Njegovo delo je tako neposredno povezano s številnimi medaljami, ki so jih na državnih in evropskih prvenstvih osvojili mladinci in člani, ter z uspešno rehabilitacijo športnikov po operacijah hrbtenice in kolen.

URNIK

Nedelja, 4.februar – PILATES REFORMER

9:00 -17:00 Osnove reformerja. Učenje nastavitve opreme za različne tipe teles in izhodišča. Osnovno posturalno presejanje. Razumevanje gibanja, analiza, kinematika in anatomija. Pravilni mišični vzorci in pravilno dajanje navodil.

Petek, 9. februar – PILATES REFORMER

9:00 -17:00 Nadaljevanje z osnovnim repertoarjem reformerja (obravnava vaj, modifikacij, prilagoditev).

Nedelja, 11. februar – PILATES REFORMER

9:00 -17:00 Dokončanje osnovnega repertoarja na reformerju, njegovo kombiniranje in povezovanje z repertoarjem na blazini. Izvajanje vadbenih poučevanj in povzetek tečaja.

Licenca BODIFIT INŠTRUKTOR PILATES MAT 1

specialni modul P1
700 (+ddv)
 • Licenčni tečaj MK pilates

Licenca PILATES REFORMER fundamental

specialni modul P2
700 (+ddv)
 • Licenca Fuzy pilates reformer

Oba tečaja v kompletu

Dva vikenda - dve licenci
1200
 • učitelj pilatesa mat 1 & pilates reformer fundamental
Popular
 • Tečaj se bo izvedel v angleškem jeziku.
 • Za udeležbo na tečaju je potrebno predhodno plačilo tečaja.
 • Tečaja se lahko udeležijo tudi rekreativci, vadeči za lastno izpopolnjevanje in širjenje znanja.
 • Posamezniki v pridobivanju usposobljenosti izvajanja rekreacije, fitnesa, osebnega trenerstva lahko
  opravijo tečaj, vendar do ustrezne usposobljenosti ne morejo uradno izvajati inštruktorskega dela.
  S pridobitvijo certifikata Fuzy lahko usposobljen trener, inštruktor izvaja program pod originalnim
  nazivom ali imenom kjerkoli.
 • Vsaka država ima lastno regulacijo strokovnega izvajanja rekreativnih
  oblik vadbe, katere je potrebno glede na zakone v državi upoštevati.

Da, 10 % popusta za BODIFIT člane. Več o članstvu si lahko preberete na spodnji povezavi.
BODIFIT® ČLANSTVO

Za več informacij nas lahko kontaktirate na akademija@bodifit.net ali 031 676 665. 

PRIJAVNICA

Prijava je informativne narave. Po prijavi vas bomo kontaktirali in se dogovorili o podrobnostih.